Skip to content
Warning: To enhance the user experience on this site we use cookies. I agree I disagree

De 10 meest angstaanjagende wegen in de wereld

De 10 meest angstaanjagende wegen in de wereld

1. North Yungas Road – Bolivië
De eer van meest angstaanjagende – en gevaarlijkste – weg ter wereld valt te beurt aan de Yungasweg in Bolivië, ook wel “Death Road” of “El Camino de la Muerte” genoemd. Op deze 61 kilometer lange weg, die door het Amazoneregenwoud loopt, sterven naar schatting 200 tot 300 mensen per jaar. Vooral bussen of vrachtwagens belanden wel eens beneden in het ravijn. De Yungasweg bestaat maar uit één baanvak, is vaak niet breder dan 3,2 meter en heeft geen railing. De vele steile hellingen en diepe dalen typeren de weg! Als je hier – na alle voorgaande waarschuwingen – nog steeds wil rijden, dan vraag je best eerst even na wat de verkeersregels zijn, want deze weg heeft een eigen wegcode.


2. Halsema Highway – de Filipijnen
Sagada is een populaire toeristische trekpleister en de enige weg om er te geraken is via de Halsema Highway. Het was vroeger een van de slechtst onderhouden wegen ter wereld en elk jaar kwam er wel een bus of twee (!) in het ravijn terecht. Gelukkig is de weg tegenwoordig al een stuk vebeterd en is er op de meeste plaatsen asfalt gelegd, maar toch zijn er nog enkele gevaarlijke stukken bij waar je maar beter beide ogen openhoudt


3. Passage du Gois – Frankrijk
Wil je deze weg berijden? Dan kan je maar best beschikken over een amfibievoertuig of een stevige opblaasbare boot. De Passage de Gois is een 4,3 kilometer lange weg die loopt langs de Franse Atlantische kust. En dat mag je letterlijk nemen. Langs de ene kant zie je het strand, langs de andere kant de Atlantische Oceaan. Twee maal per dag, wanneer het vloed is, stroomt de weg over en kan het wel eens heel glad worden!


4. Tongtian Highway – China
Deze bijna 10 kilometer lange snelweg is gelegen in het Tianmen gebergte in China en brengt je bijna tot aan de top van de berg. Extra moeilijkheid: je moet wel eerst 99 scherpe bochten nemen. Wil je echt de top bereiken? Dan moet je nog de ladder naar de hemel van Tianti nemen, die 999 treden telt.

5. Zojila Pass – India
De Zojila Pass is niet geschikt voor een aangenaam ritje, maar wordt wel veel gebruikt, omdat hij Ladakh en Kashmir verbindt. De 9 kilometer lange rit op een hoogte van 3500 meter boven het zeeniveau is enkel geschikt voor zeer ervaren chauffeurs. Kijk ook goed uit je doppen, want berggeiten kunnen de weg wel eens versperren.


6. Guoliang Tunnel Road – China
Daarnet hadden we al de Tongtian Highway, maar China staat ook nog met een andere weg in de top 10 van meest angstaanjagende wegen in de wereld, namelijk de Guoliang Tunnel Road. Deze tunnel is 1,2 kilometer lang en 4 meter breed, en is een van de meest bekende tunnels ter wereld. Je hebt een prachtige uitzicht op het Taihang gebergte, maar als we je één tip mogen geven: let toch maar goed op de weg in plaats van op het uitzicht!


7. Alle wegen in het Himalaya gebergte – Afghanistan, India, China, Pakistan, Myanmar, Nepal en Bhutan
Het Himalaya gebergte, gelegen in het zuiden van Azië, is heel populair bij trekkers en professionele bergbeklimmers. Er werden dan ook verschillende wegen aangelegd naar en in het gebergte om het transport te vergemakkelijken. Toch zijn deze wegen vaak niet te vertrouwen. Ze zijn smal en glad en zijn bezaaid met stenen, met veel crashes tot gevolg.


8. BR-116 – Brazil
De BR-116 is niet enkel de tweede langste weg in Brazilië, maar heeft daarnaast ook nog de reputatie van “The Highway of Death”. Deze bijnaam heeft niet veel verduidelijking nodig. Elk jaar sterven er duizenden mensen, onder meer omdat de weg slecht onderhouden wordt in combinatie met onstabiele weersomstandigheden in de regio.


9. James Dalton Highway – Alaska
Wil je jou even helemaal alleen voelen op deze wereld? Dan is deze 666 kilometer lange snelweg iets voor jou. Waarom de weg een plaats krijgt in deze top 10? De James Dalton Highway is primitief en vooral heel erg verlaten. Op de 666 kilometer die je aflegt, kom je slechts 3 dorpjes tegen. Neem dus zeker voldoende benzine mee!


10. Skippers Canyon Road – Nieuw-Zeeland
De Skippers Canyon Road lijkt in eerst instantie ideaal voor een roadtrip. De weg loopt immers boven een prachtige canyon, wat spectaculaire toeristische kiekjes kan opleveren. Toch mag je deze gevaarlijke weg niet onderschatten. Hij is heel smal en bochtig en loopt vlak naast de rotswand. Voor één auto is het nog wel mogelijk om hier te rijden zonder onmiddellijk in de canyon te storten, maar wanneer je een tegenligger tegenkomt, kan het wel eens héél gevaarlijk worden. Daarom mag je deze weg enkel gebruiken als je er toestemming voor hebt.

 

Comments

Comment

Bolivia
00 ° 00 ' 00 " {$LATITUDE_NS}
00 ° 00 ' 00 " {$LONGITUDE_WE}

Sign up for our Newsletter