Skip to content
Warning: To enhance the user experience on this site we use cookies. I agree I disagree

Griekenland is absoluut de moeite waard om te ontdekken!

Griekenland is absoluut de moeite waard om te ontdekken!

Griekenland herbergt meer dan 3000 eilandjes waarvan er zo’n 130 bewoond zijn. Eilandhoppen is er bijgevolg al tientallen jaren uiterst populair! Vooral de pittoreske eilandgroep van de Cycladen valt bij toeristen in de smaak omdat elk van haar eilanden een ander prachtig landschap en uitzicht biedt en elke regio zijn eigen unieke karakter heeft. Stap dus de boot op en ontdek enkele pareltjes van de Egeïsche Zee!

Het strand van Myrtos is zonder twijfel één van de mooiste stranden van Europa. Dit idyllische witte zandstrand vind je ingesloten door een steile bergwand terug op Kefalonia in de Ionische Zee. Dankzij haar prachtige locatie, spierwitte zand en azuurblauwe zee mocht het strand van Myrtos al meerdere keren awards voor mooiste strand ontvangen.
Laat je verbazen door de middeleeuwse schoonheid van de kasteelstad Mystras, die dichtbij Sparta gelegen is. Deze eeuwenoude unieke stad ligt erg afgelegen op een echte sprookjeslocatie waar het zo oorverdovend stil is dat je er een speld kan horen vallen. De stad werd immers al in 1832 verlaten, waardoor alleen de beeldschone ruïnes in een idyllisch landschap overbleven. Een echte must see!
De Meteora van Thessalië, die je in Centraal-Griekenland terug kan vinden, zijn een verzameling van zes Grieks-Orthodoxe kloosters die zich op een unieke locatie bevinden. De kloosters werden immers stuk voor stuk op afzonderlijke zandstenen pillaren opgetrokken. Hoewel dit niet gemakkelijk was doordat goederen en mensen het klooster enkel via een ingenieus systeem van ladders en netten konden bereiken, werden deze kloosters vroeger door monniken bewoond. Vandaag zijn de Meteora een waar paradijs voor fietsers die van het prachtige landschap en de unieke bouwwerken komen genieten.
Het theater van Delfi is niet alleen een prachtig bewaarde archeologische site, het is ook op een adembenemende locatie gelegen op de berg Parnassus en uitkijkend over de vallei van Phocis. Het Theater van Delfi werd ongeveer 400 jaar voor Christus gebouwd en bood in zijn originele glorie plaats aan een publiek van maar liefst 5000 man die er muziekwedstrijden en religieuze festivals bijwoonden. Deze unieke plek is gemakkelijk vanuit Athene bereikbaar aangezien het Theater op slechts enkele uren rijden van de Griekse hoofdstad gelegen is.
Of je nu een ervaren of een gelegenheidswandelaar bent, de Samaria Kloof is een must see bij een verblijf op het Griekse eiland Kreta. Deze indrukwekkende bergkloof vormt een canyon van maar liefst 16 kilometer lang en is daarmee naar verluidt de langste canyon in Europa die zich een weg baant door massieve bergen en eeuwenoude pijnboomwouden.
Wens je even van de drukte in de stadskern van Athene te ontsnappen, dan ben je in de Nationale Tuinen van Athene aan het juiste adres. Deze rustgevende setting leent zich perfect tot enkele uurtjes zalig uitrusten. De groene oasis is maar liefst 15,5 hectare groot en ligt verscholen achter het Griekse Parlementsgebouw. Naast een welgekomen verpozing bieden de tuinen je ook nog een kleine dierentuin en een botanisch museum.

Athene staat bol van duizenden jaren geschiedenis die je doorheen de hele stad kan voelen. Sinds de 5de eeuw voor Christus was de stad immers één van de belangrijkste steden ter wereld. De rijkdom van de stad is vandaag nog steeds tastbaar bij een bezoek aan de archeologische sites waar de majestueuze Akropolis met zijn legendarische Parthenon tempel hoof boven de stad uittorent. Doorheen de geschiedenis werd Athene door verschillende volkeren bezet die allemaal hun stempel op de stad hebben achtergelaten. Deze mix van culturen en architecturale stijlen maakt van Athene een unieke reisbestemming waar je ogen tekort zal komen.
Een van de mooiste Cycladen is het vulkanische eiland Santorini. Heb je wat tijd teveel, breng dan enkele dagen door in haar prachtige witte stadjes die hoog boven zeeniveau in een ruw, vulkanische rotslandschap gevestigd zijn. Deze idyllische parel van de Egeïsche Zee wordt als één van de meest romantische plekken op aard beschouwd. Wanneer de zon schijnt, schittert het romantische witte stadje prachtig in contrast met de grijsbruine rotsen. Je kan er bovendien ook van prachtige zonsondergangen en prachtige vulkanische stranden genieten. Geen wonder dus dat op deze beeldschone locatie verschillende films werden gedraaid en het een echte toeristenfavoriet is.
Lindos is een historisch dorpje op het Griekse eiland Rhodos. In dit pittoreske dorpje met prachtig zeezicht kan je in het doolhof van kasseien steegjes tussen de witte huisjes verdwalen. Het idyllische stadje wordt beschermd door de reusachtige Akropolis die fier boven de stad uittorent en naar verluidt kwade geesten verjaagt. Een beeldschoon wit stadje op een toplocatie, geen wonder dat deze plek ieder jaar zoveel bezoekers trekt!

 

Comments

Comment

New York
00 ° 00 ' 00 " N
00 ° 00 ' 00 " W

Sign up for our Newsletter