Skip to content
Warning: To enhance the user experience on this site we use cookies. I agree I disagree

Op reis naar overweldigend Indonesië

Op reis naar overweldigend Indonesië

KALEIDOSCOOP IN DE ZEE


Indonesië heeft werkelijk alles… een kleurenpallet aan onderwaterpracht staat in schril contrast met onaangeroerde witte zandstranden, die op hun beurt prachtig aftekenen tegen de ruwheid van de vulkanen op het eiland middenin een landschap vol groen getinte schakeringen die de landbouwterrassen kleuren naast een onvoorstelbaar gevarieerd regenwoud.

 

GILI-EILANDEN


Ben je al verkocht door de beschrijving van de prachtige kust hierboven? Twijfel dan niet en verblijf in Indonesië op de Gili Islands. Drie eilanden bieden je prachtige riffen onder water die je even stil laten worden na het Indonesische bruisende nachtleven.

 

BALI


Het eiland Bali is een klein tropisch paradijsje. Het merendeel van de bevolking is hier hindoeïstisch, waardoor er op het eiland een andere sfeer heerst dan op de andere eilanden. Als je op Bali bent, moet je zeker een aantal tempels bezoeken. Daarnaast kan je hier voluit genieten van de schitterende stranden en de golven, want Bali is een van de beste surflocaties ter wereld.

 

VULKANEN


Indonesië telt het meeste actieve vulkanen ter wereld. Daardoor is het land ook zo groen en vruchtbaar. Deze vulkanen zijn vaak heel indrukwekkend. Op Java vind je onder andere de Gunung Bromo, die wel in een  maanlandschap lijkt te liggen en de Merapi, die in 2010 een hevige en verwoestende uitbarsting kende. Aan de oostelijke kant van Bali vind je de Gunung Agung, een reusachtige vulkaan en de Gunung Batur.

 

ISTIQLAL-MOSKEE


Eén van de religies veel beoefende religies in Indonesië is de Islam. In Jakarta werd de grootste moskee van Zuid-Oost-Azië gebouwd: de Istiqlal-moskee. Het moderne bouwwerk is zeker een bezoekje waard.

 

ORANG-OETANS REDDEN


Indonesië mag zich trots een nog onontgonnen land noemen. Toch zal toerisme ervoor zorgen dat sommige delen van natuur en cultuur teniet gaan. Draag je steentje bij en bezoek het rehabilitatiecentrum voor orang-oetans in Sumatra of Kalimantan dat ouderloze, gewonde en gevangen orang-oetans weer naar hun natuurlijke habitat helpt.

 

PRAMBANAN EN BOROBODUR


Je moet al een heel erg uitgebreide reisgids in handen hebben om alles te weten te komen ver wat je in Indonesië kan bezoeken. Wij zetten hier slechts enkele dingen op een rijtje die je gezien moet hebben.

Het Prambanan-tempelcomplex mag zich trots het grootste op het eiland Java noemen. De drie meest dominante figuren in het complex zijn de Brahma-tempel, de Vishnu- en de Shiva-tempel. Tussen mei en oktober kan je in het Prambanan Tempelcomplex een traditionele, Indonesische dansvoorstelling bijwonen in open lucht, verzorgd door het Ramayana Ballet.

Borobodur zal je werkelijk versteld doen staan. Het is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld, gelegen vlakbij de Javaanse stad Yogyakarta. Borobodur ziet eruit als een enorme stoepa  en telt negen etages. Borobodur werd vermoedelijk gebouwd rond het jaar 800, maar werd dankzij zijn ligging vlakbij de Merapi, de meest actieve vulkaan van Indonesië, jarenlang onder de assen bedolven.

 

Comments

Comment

Abu Dhabi-Dubai
00 ° 00 ' 00 " N
00 ° 00 ' 00 " E

Sign up for our Newsletter