Skip to content
Warning: To enhance the user experience on this site we use cookies. I agree I disagree

Top 5 van Londen - part I

Top 5 van Londen - part I

1. Camden Town

Camden Town is een levendig stadje op zich, bestaande uit een smeltkroes van verschillende culturen, geloofsovertuigingen en levensstijlen. De straten en huizen zijn omgetoverd tot ware kunstwerken waar artistieke bewoners hun creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan. In Camden market kan je aan verschillende kraampjes proeven van de heerlijke wereldse keuken en shoppen in gekke en originele boetieks.

 

2. Carnaby street

Deze gezellige shoppingstraat, dichtbij het gekende Oxford- en Regentstreet, is erg geliefd bij de lokale bevolking. In deze autoloze straat kan je, in tegenstelling tot Oxfordstreet, rustig rondwandelen. Wie van Oxfordstreet naar Carnaby street wandelt kan onderweg een tussenstop maken in het bekende Liberty, een warenhuis geopend sinds 1875.

 

3. Shakespeare’s pub
Wie wilt smullen van een overheerlijke Big Ben burger of andere typische Engelse gerechten moet deze pub ongetwijfeld een bezoekje brengen. Gelegen vlak aan Victoria station, is deze pub erg gemakkelijk bereikbaar. Ook de chocolat fudge is één van mijn persoonlijke favorieten.

 

4. Bezoek gratis een museum
Niet alleen kunstliefhebbers maar ook wie geïnteresseerd is in geschiedenis, wetenschap of natuur kan in Londen genieten van gratis musea.
National Gallery
Dit museum op trafalgar square herbergt een enorme collectie aan West-Europese schilderkunst van 1250 tot 1900. Je kan er onder meer bekende werken bewonderen van Van Gogh, Van Eyck, Rubens, Botticelli en da Vinci. Hoogtepunten uit de collectie zijn ongetwijfeld de prachtige zonnebloemen van Van Gogh en het portret van Giovanni Arnolfini en zijn vrouw van Van Eyck.

 

British Museum
Het British museum heeft ongetwijfeld een van de grootste collecties aan kunstvoorwerpen ter wereld. Verspreidt over 94 kunstgalerijen worden voorwerpen vanuit de oudheid tot de hedendaagse samenleving ten toon gesteld verdeeld in 10 verschillende departementen. Een bezoek aan dit museum is een wandeling door de geschiedenis waar je in enkele stappen van de prehistorie helemaal tot in de boekdrukkunst belandt. Pronkstukken van dit museum zijn ongetwijfeld de Steen van Rosetta en de Elgin Marbels uit het Parthenon.

 

Science Museum
Dit museum geeft een overzicht van de belangrijkste wetenschappelijke uitvindingen van de laatste driehonderd jaar en is tevens één van de grootste wetenschapsmusea ter wereld. Hier kan je ondermeer één van de eerste locomotieven, Stephenson’s rocket, de eerste straalmotor, Puffing Billy en een reconstructie van het vergrootte model van DNA spotten.

 

Natural History Museum
Het Natural History Museum is het grootste natuurhistorische museum van het Verenigd Koninkrijk gelegen vlakbij het Science Museum. Dit museum leert je alles over de flora en fauna vanop deze wereld. Bij het binnengaan word je verwelkomt door een reusachtige skeletafdruk van een dinosaurus.

 

5. Wandeling buckingham palace naar Trafalgar square
Wandel na het bewonderen van ‘the changing of the guards’ aan Buckingham palace door het St James’ park naar Trafalgar square en geniet van de prachtige natuur in een grootstad. Op het grote wandelpad langs het park kom je lopers, fietsers en zelfs ruiters te paard tegen die allemaal even willen ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven.

Comments

Comment

Maledives
00 ° 00 ' 00 " N
00 ° 00 ' 00 " E

Sign up for our Newsletter