Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord

5 handige tips bij vliegtuigreizen

5 handige tips bij vliegtuigreizen

5 handige tips voor een vliegtuigreis


1. Check in online


Voor wie enkel met handbagage reist is het erg handig om vooraf in te checken, je kan je boarding pass ofwel afprinten ofwel op je smartphone zetten in een specifieke app die je klantenkaarten en boardingpasses opslaat zoals WalletPasses. Zo hoef je niet in de rij te staan maar kan je na aankomst meteen doorlopen naar de security.

 

2. Liquids in handbagage


In je handbagage mag je liquids bijhebben van max 100ml. Deze moeten in een doorzichtige tas zitten en moeten bij de security check uitgehaald worden. Ook deodorant wordt aanzien als liquid, zorg dus zeker dat ook deze onder de 100ml is. In winkels zoals kruitvat kan je je favoriete producten zoals shampoo, douchegel, scheerschuim enz in reisformaat kopen.
 


3. Neem steeds een outfit mee in je handbagage


Wat een nachtmerrie als je bagage niet toekomt op je reisbestemming. Daarom raden wij iedereen steeds aan een verse outfit in de handbagage te steken zodat je toch enkele dagen verder kan. Wat ook steeds handig is, is, indien je in gezelschap reist, je bagage te spreiden over verschillende valiezen. Zo steek je best de helft van je bagage samen met de helft van je reisgenoot in de ene valies en de andere helft van beide in de tweede valies. Mocht één van jullie valiezen niet toekomen heb je toch nog steeds de helft van je bagage bij.

 

4. Reis je buiten de shengen zone, neem dan je internationale reispas mee.


Om lange wachtrijen aan de controle van de identiteitskaart te vermijden kan je beter je internationale reispas meenemen indien je buiten de shengen reist ookal is deze niet verplicht om het land te betreden (zoals Roemenië, Turkije enz). Met je internationale reispas kan je via een automatisch systeem sneller door de controle geraken.
 


5. Indien u vertraging heeft hebt u recht op het volgende:


Indien u vlucht meer dan 3u vertraging heeft en voldoet aan onderstaande voorwaarden dan heeft u recht op volgende compensaties (tenzij deze vertraging te wijten is aan buitengewone omstandigheden). Tevens heeft u bij een vertraging van meer dan 5uur recht om te kiezen of u uw reis wenst verder te zetten of uw geld terug wil.

Voorwaarden:

  • Als het gaat om een vlucht binnen de EU en een maatschappij van binnen of buiten de EU
  • Als uw vlucht aankomt in de EU en wordt uitgevoerd door een maatschappij uit de EU
  • Als uw vlucht vertrekt in de EU en wordt uitgevoerd door een maatschappij van binnen of buiten de EU

Compensaties:

  • € 250 voor een vlucht van maximaal 1 500 km
  • € 400 voor een vlucht van meer dan 1 500 km binnen de EU en andere vluchten tussen 1 500 en 3 000 km
  • € 600 voor alle andere vluchten.

Als de geleden schade hoger ligt dan de vergoeding waar u recht op hebt, kunt u het verschil vorderen via de rechtbank.

Reacties

Reageer

Iceland
00 ° 00 ' 00 " N
00 ° 00 ' 00 " W

Schrijf u in voor onze Newsletter