Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord

De leukste kerstmarkten in België

De leukste kerstmarkten in België


Tel jij ook alweer af naar de feestdagen: samen zijn met de familie, genieten van lekker eten en gezellig de kerstsfeer opsnuiven in één van de vele steden die ondergedompeld zijn in Kerst?

Maar kan je niet gemakkelijk een keuze maken? 

Er springen absoluut een paar kerstmarkten in België met kop en schouders boven de rest uit qua gezelligheid. Daarom zet ik even voor jou de leukste en gezelligste kerstmarkten op een rij.

 

Gent
8 december 2017 – 7 januari 2018

De winterfeesten.. Absoluut één van de leukste kerstmarkten van België. Gent is ontzettend mooi, en zeker in kerstsferen. Er staat ieder jaar een gigantisch reuzenrad en over een kilometer lang vind je er kraampjes met eten, drinken en cadeautjes. Neem in ieder geval een koud winterbiertje, want een bezoek aan Gent zonder Belgisch biertje is niet compleet. Ook leuk: ga schaatsen op de ijsbaan in het centrum! Boven biedt Gent naast de kersmarkt ook een gezellige historische lichtwandeling.
Hoteltip: Sandton Grand Hotel Reylof

 

Antwerpen
9 december 2017 – 7 januari 2018

Ieder jaar wordt de kerstmarkt van Antwerpen op bijzondere wijze geopend. Daarna begint het feest op de Suikerrui, het Steenplein en op de Grote Markt. Het Steenplein aan de Schelde is voor enkele weken een waar winters dorp compleet met ijspiste. De Grote Markt is vooral gevuld met heerlijkheden als glühwein, lekkere aperitiefjes en zoete lekkernijen. Aan de Grote Markt zijn koetsen te vinden, waarmee je geheel in stijl een ritje door de binnenstad kunt maken. Op 31 december worden de feestelijkheden afgesloten met het eindejaarsvuurwerk.
Hoteltip: Radisson Blu Astrid Hotel

 

Brugge
24 november 2017 – 2 januari 2018

De kerstmarkt in Brugge wordt geroemd om de intieme sfeer. Met als centraal punt de Grote Markt zijn alle aangrenzende winkelstraten opgetrokken in sfeervolle kerststijl. Zo zijn de straten fraai verlicht en voorzien van kraampjes. Hier kun je terecht voor mooie cadeaus én heerlijke lekkernijen. Op de Grote Markt is een schaatsbaan aangelegd. Hier mag iedereen een rondje schaatsen. Bovendien kan je op het stationsplein het ‘Sneeuw- en IJssculpturen Festival’ terugvinden, dit jaar de 25ste editie. Naast fraaie sculpturen is er een reuze ijsglijbaan gebouwd. Natuurlijk ontbreekt ook een ijsbar niet!
Hoteltip: Martin’s Relais 

 

Brussel
24 november 2017 – 31 december 2017

Door de imposante kerstboom en de levensgrote kerststal met echte dieren, gecombineerd met de meest prachtige kerstdecoraties, is de kerstmarkt in Brussel zeer de moeite waard. Deze bijzonder sfeervolle markt strekt zich uit vanaf de sprookjesachtige Grote Markt richting de Vismarkt en de beurs op het Sint Katelijnenplein. Marktkraamhouders uit heel Europa verkopen bijzondere kerstgerelateerde specialiteiten uit eigen land of streek. Ook de typisch Belgische lekkernijen, zoals de bekende Leonidas bonbons zijn volop te koop op de kerstmarkt.
Hoteltip: Hotel BLOOM

 

Leuven
7 december – 20 december

Dit jaar viert Leuven de 30ste editie van de kerstmarkt met drie nieuwigheden: nieuwe locatie, een Ladeuzeplein on ice én een speciale kerstworst van Jeroen Meus. Op het Ladeuzeplein kan de bezoeker voor het eerst terecht bij Ladeuze on ice. Dat is een winterspektakel met een overdekte ijsbaan en een ijsglijbaan. Volgens de organisatoren wordt dit “het grootste ijsconcept van België”. Met Beierse chalets, een Provençaalse markt en attracties zoals een stoomcarrousel, een kersttrein en een reuzenrad.
Hoteltip: Martin’s Klooster

 

Prettige feestdagen !
 

Reacties

Reageer

Turkey
00 ° 00 ' 00 " N
00 ° 00 ' 00 " E

Schrijf u in voor onze Newsletter