Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord

Genève, onze top 5!

Genève, onze top 5!

Dat ik een voorliefde heb voor Genève, dat kon je al in een vorige post lezen. 
Hier vertel ik je nog wat meer... ik vertel je wat volgens mij de leuke plaatsen zijn in Genève.

Een leuke website waarbij je allerhande tips kan vinden over Genève is www.mybiggeneva.com
De website wordt zowel in het Frans als in het Engels aangeboden.
De site wordt door lokale bewoners aangevuld die elke hoek van Genève kennen.
Zeker een aanrader!

 

Hier alvast een kleine selectie van leuke plaatsjes in Genève:

 

1. Buvette du Bain des Pâquis

“Simplicity” is hier het sleutelwoord. Deze toffe plaats bevind zich op het meer van Genève. Meer dan alleen een stadsstrand, is de iconische Bains des Pâquis uitgegroeid tot een van de favoriete plekken in Geneva onder hippe locals, zonaanbidders, rustzoekers, wellness freaks en toeristen. Gelegen op een steenworp afstand van de beroemde Jet d'eau, deze klassieke Genève hot spot is een geweldige plek om te genieten van heerlijk eten, een verfrissende duik, een fijne massage, en de zon.

Het is een simpele plaats, zeer rustiek, maar met een uitzonderlijke sfeer.
Je kan er ook een overheerlijke fondue eten met lekkere cremant wijn.
Het principe is er simpel: je doet je bestelling aan de “bar” (buiten) en neem dan plaats in de grote zaal met lange tafels. Daar brengen de obers je fondue en roepen ze je naam af. Er heerst er een zeer familiale sfeer, je zit dan ook tussen allerhande mensen die vanuit overal komen om hier de fondue te eten! Wanneer jouw fondue op is, kan je de ober roepen om het “harde deel” van jouw fondue los te maken van de pan. Dit is zeker een aanrader!


2. Tartares & Co.

Een totaal ander genre dan Le Bain des Paquis, biedt het restaurant Tartares & Co. een ander culinair genre. Wat centraler gelegen in Genève (op 5 minuten van het station Cornavin) ligt dit prachtig klein restaurantje. Hier kan je vooral, zoals de naam het al zegt, tartaar eten. Je mag zelf je eigen tartaar samenstellen of je mag een “standaard”-tartaar kiezen. Je kan zelfs kiezen tussen “kleine honger”, “normale honger”, “grote honger”. De locatie zelf is er zeer mooi met een zeer goede bediening.

 

3. Bain Bleu

Deze wellness ligt op de linkeroever van het meer, aan de jachthaven van Genève (Société Nautique de Genève). Dit nieuw complex werd onlangs pas geopend en heeft nu al zijn succes! Hier kan je genieten van een deugddoende sauna, hammam, jacuzzi, verschillende baden met masserende waterfonteinen, .... In dit oord kom je volledig tot rust.


4. Cruise op het meer van Genève

Per schip kriskras over het grootste binnenmeer van Midden-Europa varen.
Op- en afstappen kan zowel aan de Zwitserse als de Franse oever van het meer.

De belle époque-schepen varen al 140 jaar over het grootste binnenmeer van Midden-Europa en bieden schitterende rondvaarten tussen Frankrijk en Zwitserland.

Het uitzicht vanaf het schip strekt zich uit van havens en kastelen (Chillon, Morges, Roll, Yvoire, enz.) tot wijngaarden en de besneeuwde toppen van de Zwitserse en Savoyer Alpen. De aanlegplaatsen van de schepen zijn een mooi vertrekpunt voor het verkennen van steden (Genève, Lausanne, Montreux, Vevey) en het maken van aantrekkelijke excursies. Er is ook mogelijkheid om te eten op de boot.

Etappe: bijv. Genève–Nyon–Lausanne
Afstand: Lengte van het meer 72 km
Reisduur: 3u 45 min

 

5. Een wandeling op Salève

Een actieve activiteit kan je doen in Salève. Daar kan je gemakkelijk naartoe rijden of met het openbaar vervoer gaan. Je kan ook de kabelbaan nemen tot aan de top van deze berg. Van daaruit heb je een prachtig zicht op Genève en het meer. Je kan urenlang wandelen op het plateau via verschillende wandelroutes. Het is een echte aanrader indien je natuurlijk van wandelen en natuur houdt.

Reacties

Reageer

Bali
00 ° 00 ' 00 " S
00 ° 00 ' 00 " E

Schrijf u in voor onze Newsletter