Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord

Kennen jullie Genève eigenlijk al?

Kennen jullie Genève eigenlijk al?

Verscholen tussen de nabijgelegen Alpentoppen en de heuvelrug van de Jura ligt de franstalige stad Genève in de bocht waar de Rhône het Meer van Genève verlaat. Met zijn humanitaire traditie en grootsteedse flair wordt de Europese zetel van de VN en hoofdzetel van het Rode Kruis "Hoofdstad van de Vrede" genoemd.

 

Het symbool van de «kleinste metropool ter wereld» is de Jet d’eau, een fontein met een 140 meter hoge straal aan de rand van het Meer van Genève. Op de rechteroever van het meer bevinden zich de meeste grote hotels en veel restaurants. Boven de linkeroever troont de oude binnenstad, het hart van Genève met het winkelcentrum. Hij wordt gedomineerd door de kathedraal St-Pierre, maar het eigenlijke centrum van de oude binnenstad is de Place du Bourg-de-Four, dat wordt beschouwd als oudste plein van de stad. Kades, wandelpaden langs het meer, ontelbare parken, drukke steegjes in de oude binnenstad en elegante winkels nodigen tot flaneren uit. Een van de best bewaard gebleven oude straten is de Grand-Rue, waar Jean-Jacques Rousseau werd geboren. De «Mouettes», een soort watertaxi, maken de overtocht van de ene naar de andere oever mogelijk, en grotere schepen nodigen tot een boottocht op het Meer van Genève uit. 

geneve

 

Genève is de meest internationale stad van Zwitserland want hier bevindt zich de Europese zetel van de VN. Ook het Internationale Rode Kruis regelt van hier zijn humanitaire acties. Genève is naast congresoord ook centrum van cultuur en geschiedenis, van beurzen en tentoonstellingen. Het «Horloge Fleurie», horloge van bloemen in de Engelse Tuin is een wereldberoemd symbool van de Geneefse horloge-industrie. 

Cultureel heeft de stad in het uiterste westen van Zwitserland veel te bieden. In het Grand Théâtre, de opera van Genève, treden internationaal bekende kunstenaars op en de meest verschillende musea, zoals het Musée international de l'horlogerie, een uurwerkmuseum met een collectie sier- en speeluurwerken, of het Internationale Museum van het Rode Kruis en de Rode Halvemaan, dat inzicht in het werk van de humanitaire organisatie geeft, nodigen tot een bezoekje uit. 

Een uitstapje dat de moeite waard is, is de berg Berg Salève die in het nabijgelegen buurland Frankrijk ligt. In minder dan vijf minuten brengt de kabelbaan de bezoeker naar 1100 m, waarvandaan men een uniek uitzicht op de stad Genève, het meer van Genève, de Alpenketen, de Jura en de Mont Blanc heeft.

Reacties

Reageer

Poland
00 ° 00 ' 00 " N
00 ° 00 ' 00 " O

Schrijf u in voor onze Newsletter