Skip to content
Warning: To enhance the user experience on this site we use cookies. I agree I disagree

De mooiste natuurwonderen van Frankrijk

De mooiste natuurwonderen van Frankrijk

Frankrijk is meer dan cultuur, een fijne keuken en joie de vivre: ga op stap in de natuur en je komt de wonderlijkste landschappen tegen. Houd je van sportieve vakanties en zoek je graag de rust van de natuur op? Met dit lijstje van de mooiste natuurwonderen van Frankrijk kan je alvast wegdromen. 


GORGES DU VERDON
In het zuiden van Frankrijk baant de rivier de Verdon zich een weg door een diepe kloof, de Gorges du Verdon. Het ruige rotslandschap en felblauwe water lokken veel bergbeklimmers en kanovaarders naar de Gorges du Verdon, maar ook minder avontuurlijke bezoekers kunnen genieten van een indrukwekkend uitzicht vanaf de autoweg die het gebied doorkruist tussen Moustiers-Sainte-Marie en Castellane.


CÔTE DE GRANIT ROSE
De rozige kleur van de keien en rotsen geven de Bretoense kuststreek Côte de Granit Rose een haast buitenaards uitzicht. Dit is de ideale setting voor een bijzondere kustwandeling.


AIGUILLES DE BAVELLA
De Aiguilles de Bavella vormen een trekpleister voor sportieve bezoekers van het Franse eiland Corsica. Deze rotsformatie bestaat uit scherpe pieken die meer dan 1600 meter hoog kunnen reiken en in het zonlicht een gouden gloed krijgen. In de Aiguilles de Bavella vind je eenvoudige wandelpaden voor een ontspannend tochtje, maar ook bloedstollende routes voor doorgewinterde avonturiers.


DE CAMARGUE
In het zuiden van Frankrijk ligt de Camargue, een uitgestrekt moerasgebied met een bijzonder dierenleven. Flamingo’s en paarden leven in de Camargue in het wild en natuurliefhebbers kijken hun ogen uit naar de talloze watervogels die hier samentroepen.


DUNE DU PILAT
De hoogste zandduin van Europa ligt in Frankrijk, meer bepaald aan de zuidwestkust bij het dorpje La Teste-de-Buch. De enorme duin Dune du Pilat ligt ingesloten tussen de zee en een uitgestrekt bos, dus behalve paragliden en zonnebaden kan je hier ook prachtige natuurfoto’s maken.


GAVARNIE FALLS
De waterval van Gavarnie stort zich van een hoge grillige rots naar beneden en staat garant voor een adembenemend schouwspel. Tijdens de winter bevriest de waterval en is het uitzicht zo mogelijk nog mooier.


HAUTE-SAVOIE
De streek Haute-Savoie in de Franse Alpen is niet alleen een prima plek voor wintersport: de natuur in deze regio is ook in de zomer een lust voor het oog. Net als wandelaars dwalen ook hazen, steenbokken en marmotten graag door dit ruige landschap in de zomer. Houd je ogen dus goed open voor de bijzondere flora en fauna die je hier tegenkomt.


DE LAVENDELVELDEN VAN DE PROVENCE
Tijdens je eerste zomervakantie in de Provence ben je ongetwijfeld sprakeloos bij het zien van de schitterende paarse lavendelvelden. Uiteraard kan je hier aangepaste wandelroutes volgen die je wegwijs maken langs de mooiste plekjes met een lavendeldek.


MONT BLANC
De Mont Blanc mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. De hoogste berg van de Alpen oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op klimmers en wandelaars. Wie de hoogte trotseert, wordt getrakteerd op een spectaculair uitzicht.


DE KLIFFEN VAN ETRETAT
De kliffen van Étretat in Normandië staan bekend om hun bijzondere vorm, waarbij vooral drie enorme bogen in het oog springen. Voor veel artiesten zijn de kliffen een inspiratiebron, maar daarnaast vormen ze ook simpelweg een prachtig decor voor een strandwandeling.

 

Comments

Comment

New York
00 ° 00 ' 00 " N
00 ° 00 ' 00 " W

Sign up for our Newsletter